“Žrtvujte se povrh svega i tada ćete se time zapaliti”

“Žrtvujte se povrh svega i tada ćete se time zapaliti”

Kraj građanske godine već podrazumijeva odlazak na doček Nove godine u Šarengrad k našem prijatelju fra Josipu Šoštariću. Ove godine šarengradsku župnu kuću ispunilo je 50-ak mladih od 30. prosinca 2016. do 1. siječnja 2017. godine.

Tema novogodišnjeg susreta bila je žrtva. Razmišljali smo o žrtvi iz različitih perspektiva, objedinjujući ih sve Kristovom žrtvom ljubavi za svakog čovjeka. Uoči stote godišnjice Marijinih ukazanja u Fatimi, prisjetili smo se i Marijinog poziva na žrtvu za obraćenje svijeta.

Bez obzira na “tešku temu”, susret je obilovao radošću. Zajedno smo molili, slavili, igrali se, šetali, a vrhunac svakoga dana bilo je sudjelovanje na svetoj misnoj žrtvi. Tamo smo učili i iskusili da je svaka žrtva iz ljubavi slatka.

Tom najljepšom žrtvom ispratili smo staru i dočekali novu godinu, a prethodno smo se pripremili molitvom krunice, slavljenjem i klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Kao i na početku svake godine, svatko je izvukao svog sveca zaštitnika čiji će život nastojati što više upoznati i nasljedovati ove godine. Proslavu smo nastavili druženjem u župnoj kući.

U nedjelju smo nakon svete mise uživali u finom ručku koji nam je pripremio naš susjed i, nakon završnih poticajnih riječi, krenuli prema svojim domovima.

Hvala svim Šarengrađanima koji su, žrtvujući svoje vrijeme ili materijalna dobra, omogućili  da se u Šarengradu opet osjećamo dobrodošlo. Gledajući žrtvu na djelu ljudi koji nas okružuju, a povrh svega Isusovu žrtvu, možemo zaključiti da je glavni sastojak svake žrtve – ljubav.

Odlučni da ćemo u ovoj godini sve raditi iz ljubavi, pa makar to često podrazumijevalo žrtvu, radosni kličemo: Žrtva – aleluja!