UTTičnica–ljubav Božja! Punjač–molitva! Mobitel– tvoje srce! Spoji se!

UTTičnica–ljubav Božja! Punjač–molitva! Mobitel– tvoje srce! Spoji se!

Susret za mlade pod nazivom Uttičnica održan je u Križevcima 29. 10. 2016., na spomendan blažene Chiare Luce Badano.  Okupilo se 35 mladih između 14 i 20 godina koji su željeli svoje duhovne baterije napuniti na utičnici Božje ljubavi, a punjač je bio molitva i to u obliku krunice, slavljenja, svete mise i klanjanja Presvetom.

Divno jesensko toplo vrijeme bilo je još jedan Božji dar kojeg su  mladi iskoristili za igru na otvorenom. Susreli smo se s mladima iz pokreta fokolara koji su imali susret s temom o Chiari Luce Badano, mladoj blaženici iz njihove zajednice. Imali smo i zajednički dio programa u kojem smo se pobliže upoznali s Chiarom i njenim putem svetosti, a zatim smo zajedno, u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice proslavili svetu misu i imali sat klanjanja. Bio je to jedan divan doživljaj zajedništva u našoj različitosti i prilika da se naše dvije zajednice malo pobliže upoznaju.

Svi smo na kraju jedna Crkva okupljeni oko istog Gospodina Isusa, bez obzira na različitost karizmi naših zajednica. Ta spoznaja jača duh i ohrabruje nas sve skupa na putu kojeg smo odabrali, a to je put svetosti.