Susret prijatelja zajednice Totus Tuus

Susret prijatelja zajednice Totus Tuus

Na prvom ovogodišnjem susretu organiziranom za krug prijatelja naše zajednice okupilo se oko 130 odraslih, mladih i djece. Susret je održan početkom veljače u gradiću Mariapoli Faro koji se nalazi u kompleksu Grkokatoličke biskupije u Križevcima.

Tema susreta bila je sv. Majka Terezija, budući da je ona ove godine zaštitnica i zagovornica kruga prijatelja. Program smo započeli kratkim upoznavanjem s gradićem Mariapoli i s Pokretom fokolara koji djeluje u Križevcima već više od 25 godina, molitvom krunice i slavljenjem. Djeca i mladi imali su odvojene, njima prilagođene, duhovne programe s istom temom kao i odrasli. Nakon što smo saznali neke manje poznate činjenice iz života naše svetice, uslijedilo je druženje uz ručak i kolače. Drugi dio programa započeli smo molitvom krunice Božjem milosrđu i slavljenjem te svjedočanstvom Patricije – njemačke članice naše zajednice. Nastavili smo pripremom na molitvu Posvete Isusu po Mariji na koju su pozvani svi prijatelji koji žele. U župnoj crkvi sv. Ane predvodili smo krunicu, a sudjelovali smo i na župnoj sv. misi  koju je predvodio križevački dekan preč. Stjepan Soviček. Budući da je bio blagdan Gospe Lurdske svi koji su bili spremni i u potrebi primili su bolesničko pomazanje. Nakon mise uslijedilo je klanjanje  Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Susretu su prisustvovala četiri svećenika Bjelovarsko-križevačke biskupije koji su ispovijedali i kojima smo zahvalni  na spremnosti za služenje. Zahvaljujemo župniku Stjepanu i đakonu Dominiku Jaiću  na otvorenosti i na pomoći u organizaciji. Stavljamo ih sve u svoje molitve.

Vjerujemo da nas svaki susret više međusobno povezuje i da nam je na poticaj za svakodnevnicu. Zahvalni smo na tom milosnom danu u kojem smo se mogli okupiti oko Gospodina i naše Mame i što možemo ojačani u zajedništvu ići dalje u nasljedovanju našeg Gospodina.