Moj poziv je ljubav

Moj poziv je ljubav

Sveta Terezija od Djeteta Isusa i Svetoga Lica poznatija kao Mala Terezija bila je tema ovogodišnjeg zimskog kampa za djevojčice koji se održao u Domu za duhovne vježbe minoritskog samostana Svete Trojice u Podlehniku u Sloveniji. Kamp je trajao dva dana, a na njemu je sudjelovalo 20 djevojčica iz okolice Čakovca i Križevaca.

Djevojčice su puno naučile o životu svete Male Terezije, najveće svetice modernih vremena, redovnice karmelićanke i najmlađe crkvene naučiteljice, gledajući igrani film, ali i razmatrajući tekstove iz njezinog života.

Terezija je svoj mali put prema svetosti prožet malim žrtvama i dobrim djelima prema bližnjima činila iz ljubavi prema Isusu. Potaknute primjerom svete Male Terezije i njezinim riječima: „Bog ne gleda na veličinu naših djela, nego samo na ljubav s kojom se ona obavljaju. Treba činiti samo jedno; sipati Isusu pod noge latice cvijeća malih žrtava, zatim se prepustiti potpuno Njemu.“,  djevojčice su odlučile i u svojoj svakodnevici sve činiti s ljubavlju. Zbog toga su izrađivale brojanice koje će im u svakodnevnom životu koristiti za brojenje dobrih djela i malih žrtava.

Također su naučile molitvu svetoj Tereziji, koja ih se veoma dojmila: „Sveta mala Terezijo, ja te lijepo molim, reci dragom Isusu da ga jako volim.“

Sveta Terezijo od Djeteta Isusa i Svetog Lica, moli za nas!