Milosrdni kao Otac – prvi kamp za dječake u Slavoniji

Milosrdni kao Otac – prvi kamp za dječake u Slavoniji

Prvi slavonski kamp za dječake u dobi od 9 do 14 godina održan je u Đakovu od 4. do 6. studenog u prostorijama Milosrdnih sestara sv. Križa. Zajedništvo na kampu tri je dana u veselju živjelo 13 dječaka iz Slavonije, Baranje i Mostara koji su u svjetlu teme jubileja Božjeg milosrđa kroz predavanja, svjedočenja, kviz i igru produbili vlastita znanja  o duhovnim i tjelesnima djelima milosrđa i o drugim temeljnim istinama vjere. Bolje su upoznali i život sv. Faustine Kovalske kojoj je sam Isus naložio štovanje čudotvorne slike Milosrdnog Isusa odnosno pobožnost i svetkovinu Božjeg milosrđa koju je ustanovio veliki promicatelj pobožnosti sv. Ivan Pavao II.

Pod geslom jubileja „Milosrdni kao Otac“  dječaci su kroz pjesmu, nogomet, radionicu i druženje u veselju gradili nova prijateljstva i učili se strpljivosti i ljubljenju bližnjega. Za svako djelo milosrđa na čudotvornoj slici Milosrdnog Isusa dječaci su zalijepili jednu vunenu trakicu koja je  simbolizirala milosrđe Božje koje je poteklo iz srca Isusova.

U pripremi za ispovijed prisjetili smo se i naših slabosti te smo se odlučili za novi život na kampu, odnosno u našim školama, obiteljima i svugdje gdje nailazimo na naše bližnje. Kako bismo osnažili našu odluku da budemo milosrdni kao Otac, tri smo dana intenzivno molili, učili se živjeti milosrđe i susretali se s našim Gospodinom u svetoj euharistiji i naposljetku u klanjanju gdje smo Isusu prikazali naše lijepe drvene makete „vrata milosrđa“, koje smo izradili u kreativnoj radionici.

I baš kako se kroz sivilo oblaka provuklo i punom toplinom zasjalo sunce,  tako su i naša srca gorjela nakon prolaska kroz vrata milosrđa katedrale u Strossmayerovom gradu.

Polako su pristizali roditelji, ali dječaci nisu htjeli ići doma i već su snivali neka nova druženja na budućem slavonskom kampu.