Ja imam sve

Ja imam sve

U Križevcima je, u sklopu samostana sestara bazilijanki, održan 27. kamp za djevojčice. Kamp je trajao od 4. do 6. studenog, a na njemu je sudjelovalo 26 djevojčica iz okolice Čakovca, Koprivnice i Križevaca. Tema ovoga kampa bila je blažena Chiara Luce Badano, djevojka koja je svojim životom svjedočila o pečatu Božje ljubavi koji je bio duboko utisnut u njezino srce. Posebno je snažna njezina poruka mladima, nakon suočavanja sa zloćudnom bolešću: “Mladi su budućnost. Ja više ne mogu trčati, ali željela bih predati njima baklju, kao na olimpijadi. Imaju samo jedan život i isplati se dobro ga iskoristiti.”

Chiarinu smo poruku otkrivali kroz dokumentarni film, rad u grupama, slavljenje, ples, ali i u kreativnoj radionici u kojoj smo oslikavale platnene torbe, te ispisivale citate ove blaženice. Bilo je tu mnogo smijeha i lijepih trenutaka koje će svaka od nas nositi u svom srcu i dijeliti s drugima, baš kako je činila i Chiara (i kako bi to želio Isus).
Naše je zajedništvo raslo po zajedničkoj molitvi, svetoj ispovijedi (za koju smo se zajedno pripremale u subotu), te, nadasve, po svetoj misi koju smo slavile u subotu i u nedjelju.

Vrijeme je, opet, prebrzo prošlo, ali tako je to kada smo u radosti. Neka ta radost ostane u našim srcima po zagovoru blažene Chiare, kako bi s Isusom i mi mogli reći: „Ja imam sve!“