Došašće

Došašće

Posljednji vikend u godini milosrđa u duhovnom centru na Veternici održan je kamp za dječake na kojem su sudjelovala dvadeset četvorica iz Čakovca, Zagreba, Križevaca i Koprivnice.

Tema kampa bila je Došašće. Dječaci su slušali o pozivu na obraćenje proroka Izaije i Ivana Krstitelja koji odjekuje kroz razdoblje došašća te o adventskim svijećama koje predstavljaju nadu, mir, radost i ljubav. Isto tako čuli su i zanimljive priče o svecima koje slavimo za vrijeme adventa: o sv. Barbari, sv. Nikoli i sv. Luciji. Nakon igre, pjesme, molitve, ispovijedi, svete mise i druženja, dječaci su za kraj subotnjeg dana sudjelovali u  radionici o četiri nedjelje došašća. Za svaku su nedjelju na papir lijepili svijeću, simboličnu sličicu, glavnu poruku i kratki zadatak koji trebaju izvršiti svaki tjedan.

Kamp je imao i svojeg posebnog sveca zaštitnika – sv. Maksimilijana Kolbea. U nedjelju su dječaci pokazali koliko su zapamtili o adventu rješavajući kviz u kojem je pobjednička ekipa dobila nagradu – molitvu za njih.

Završili smo crkveno vrijeme kroz godinu euharistijskim slavljem i proslavom Krista Kralja. Velečasni Damjan Koren govorio je u propovijedi da je nebesko kraljevstvo drugačije od ovog zemaljskog i da moramo prionuti uz njega kako bi Isus mogao biti kralj našeg srca.
Nakon ručka svi su se dječaci priključili čišćenju i spremanju, a prije polaska uprizorili su i snimili desetkovanje logoraša i žrtvu sv. Maksimilijana Kolbea.

U radosti i iščekivanju sljedećeg kampa, vratili smo se kućama gdje nas čeka naša svakodnevnica, škola, obaveze i zadaće, ali i zornice, obiteljska toplina, adventski vijenac, molitva, sv. Nikola i dolazak djetešca Isusa u naše živote.

Hvala Mariji i sv. Maksimilijanu na lijepom vremenu i svim primljenim milostima.
Hvala velečasnom Damjanu na gostoprimstvu i pastirskom služenju te roditeljima na iskazanom povjerenju.