Dijete Isus

Dijete Isus

Na Novu godinu u večernjim satima započeo je zimski kamp za djevojčice s područja Slavonije. Na kampu koji je održan u Šarengradu sudjelovalo je 16 djevojčica.

Tema kampa bila je Dijete Isus. Djevojčice su gledajući prezentaciju i razgovarajući učile o najvažnijim događajima iz Isusovog djetinjstva. U radu po grupama uprizorile su te važne događaje, ali pokušale su ih i osuvremeniti događajima današnjice. Djevojčice su upoznale i pobožnosti koje štuju Isusovo djetinjstvo, posebno molitvu Anđeo Gospodnji koju su molile tri puta dnevno, i pobožnost praškom Djetetu Isusu. Da bi njihova ljubav prema malom Isusu nastavila rasti i nakon kampa, izradile su krunicu Djeteta Isusa koju će moliti u svojoj svakodnevici.

Dijete Isus obećava čisto i nedužno srce onima koji ga štuju. U sakramentu svete ispovijedi naša su srca ponovno postala čista. Takvim srcem poklonile smo se Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu i primile ga u svetoj misi.

I ovaj kamp obilovao je smijehom, pjesmom, igrama i druženjem. U lijepom sjećanju ostat će nam posjet zajednici Cenacolo gdje smo čule svjedočanstva momaka koji su nam približili njihov način života. Vidjele smo i mnoge životinje koje uzgajaju, a momci su nas počastili toplim čajem i keksima.

Posebno nas je razveselio snijeg koji nas je iznenadio jedno jutro. Djevojčice su se požurile na grudanje, a izradile su i jaslice od snijega.

Hvala fra Josipu Šoštariću i svim župljanima na otvorenom srcu za nas i gostoljubivosti.

Neka nam božansko Dijete Isus u ovoj godini daruje sve poklone svoga srca.