Žrtva je put za nebo

Žrtva je put za nebo

Što je svetost i kako postati svet bila je tema još jednog susreta članova zajednice Totus Tuus sa štićenicima Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec.

Na poziv Vere Bralić, socijalne pedagoginje, Tutići već nekoliko godina odlaze povodom većih crkvenih blagdana kao što su Božić, Uskrs i Svi sveti na evangelizaciju u Učenički dom s prigodnom temom. Ovakvi susreti sastoje se od molitve, igre, slavljenja Boga putem pjesme i plesa te upoznavanja s temom susreta. Budući da je tema zadnjeg susreta bila svetost, najprije smo upoznali živote svetaca Katoličke crkve kao primjere svetosti. Zaključili smo da svatko od nas može postati svet tako da mala djela čini s velikom ljubavlju te da se sveci ne rađaju, nego se svecem postaje svaki dan.

Za dvadesetak domskih štićenika, podjednako Hrvata i Roma, različite srednjoškolske dobi bila je ovo prilika za dublje upoznavanje katoličke vjere kroz radosno druženje i međusobno povezivanje bez obzira na različitost, svjetonazor i dob. Zadnji odlazak u Dom poklopio se s obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve Vukovara te smo nakon druženja otišli u Vukovarsku ulicu upaliti lampaše i pomoliti se za stradale koji su nam svojom žrtvom pokazali put za nebo.