Život s Duhom Svetim

Život s Duhom Svetim

Ovogodišnji susreti s krizmanicima održani su 23. ožujka u župi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom jugu i 30. ožujka u župi sv. Jakoba u Prelogu.

Zajedno s krizmanicima promišljali smo o našem odnosu prema Bogu, prisjetili smo se i posvjedočili jedni drugima o životnim trenucima i situacijama kada smo prepoznali Božje djelovanje u našim životima.

Pripremajući se za primanje sakramenta sv. Potvrde pitali smo se zašto ponovno trebamo primiti Duha Svetoga ako smo ga primili u krštenju i koja je razlika  živjeti s Duhom Svetim ili bez Njega. U traženju odgovora pomogli su nam primjeri balona sa i bez zraka i plovidbe po moru veslajući svojim snagama ili ploveći na jedrilici. Duh Sveti je naš zrak i naša jedra, s Njim možemo doći do svih odredišta naših života.

Osvijestili smo i talente koje imamo i dali jedni drugima ideje na koji način njima možemo služiti u našim župnim zajednicama.

Susreti su obilovali igrom, pjesmom, slavljenjem, plesom i molitvom, a susret u Prelogu završio je najvećom zahvalom – Euharistijom.

Molimo za sve ovogodišnje krizmanike!