?>

“Živjeti, a ne životariti”

“Živjeti, a ne životariti”

U križevačkom centru Mariapoli od 1. do 3. lipnja 2018. g. održan je 24. kamp za dječake. Sudjelovalo je 18 dječaka iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko–križevačke županije i grada Zagreba te 7 voditelja.

Tema ovog kampa bio je blaženi Pier Giorgio Frassati. Iako kroz svoj kratki životni vijek, dječacima je bio svijetli uzor kako punim plućima živjeti s Bogom, u Bogu i za Boga. Živjeti, a ne životariti. Kako biti slobodan, vedar, zreo, marljiv i milosrdan muškarac, jasan u svojim prioritetima. Na prvom mjestu bio mu je Bog i evangelizacija.

U subotu, dječaci su dan započeli molitvom svete krunice i sakramentom svete ispovijedi. Dan je završio večernjom svetom misom u župnoj crkvi sv. Ane. Kroz igru, zajedništvo, ples i slavljenje otvarali smo srca za istinsku radost koju nam Isus želi darovati u slavljenju euharistije. Blaženi Pier Giorgio jako je volio euharistiju te je svakodnevno išao na svetu misu.

Dječaci su se okušali i u kreativnim glumačkim izvedbama jednog od događaja iz života blaženog Pier Giorgia Frassatija.

Uz pomoć voditelja izrađivali su privjeske za ključeve od drvenih pločica na koje su lemilicama iscrtavali poznate kršćanske simbole, a naučeno znanje o blaženiku provjerili su u u kvizu.

Vjerujemo da je uz zagovor blaženog Pier Giorgia Frassatija sjeme palo na plodno tlo svakog srca. Na kraju kampa ohrabrili smo se da idemo dalje s Kristom imajući na umu poznatu Frassatijevu uzrečicu: „Do vrha!“

Hvala fokolarima koji vode centar Mariapoli na gostoprimstvu. Zahvaljujemo svima koji su nas pratili svojim molitvama i koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj kamp održi.


Blaženi Pier Giorgio Frassati bio je i tema kampa za djevojčice koji je održan u Kući mira u Međugorju od 8. do 10. lipnja.

Upoznajući život ovoga blaženika, kojemu je stići u nebesku domovinu bila najvažnija zadaća u životu, djevojčice su otkrivale vrijednost vlastite osobe.

Penjući se na Podbro, slijedeći blaženikov moto: U visine!, iznova smo se podsjetile koliko je važno živjeti, a ne životariti.

Duboko potaknute Frassatijevom pobožnošću prema Blaženoj Djevici Mariji, odlučile smo se i mi na Podbrdu posvetiti našoj Gospi bez koje ovaj kamp ne bi bio moguć.

Poput  Društva mangupa (kako se Frassatijeva družina nazivala) dale smo slavu Bogu pjesmom, igrom i svetom misom. Ispunjena i zahvalna srca želimo reći: Hvala Mama!

Bl. Pier Giorgio Frassati, moli za nas!