Željko Ceci – prva godišnjica rođenja za Nebo

Željko Ceci – prva godišnjica rođenja za Nebo

Lice Željka Cecija krasio je i u najvećim patnjama predivan osmijeh. Srdačnost, jednostavnost, strpljivost i vedar duh bile su osobine našeg dragog brata iz Zajednice, preminulog 13. svibnja, prije godinu dana, na blagdan Gospe Fatimske. Moto njegova života bio je Totus Tuus – sav Isusov po Mariji.

Prvu godišnjicu Željkova rođenja za Nebo tutići su proslavili u crkvi Sv. Leonarda opata u Goričanu animiranjem pjevanja na sv. misi i zajedničkom molitvom na groblju. Župnik Josip Drvoderić u propovijedi je ispričao dirljivu priču o ukazanjima Majke Božje u Fatimi na primjeru života maloga vidioca Franje.

Na poziv Željkovih roditelja druženje smo nastavili u obiteljskoj kući gdje smo obnovili lijepa sjećanja na dragog brata. Majka Jelena ispričala je da je osobito volio Gospu Fatimsku na čiji je blagdan i umro.

Netko je rekao da se Nebo raduje kad svet čovjek umre, ali i da tu radost osjete i oni koji su ga poznavali. Svaki susret nakon Željkove smrti s njegovom obitelji prožet je velikom radošću i mirom. Stoga, Željko Ceci, u pomoć nam priteci i moli za nas.