Želim biti svet

Želim biti svet

U predvečerje blagdana Svih svetih u varaždinskoj smo se katedrali okupili iz svih dijelova naše biskupije kako bismo proslavili Gospodina, svece koje nam stavlja kao uzore i putokaze na duhovnom putu te kako bismo molili za osobnu odluku za svetost. Radosno je slavlje započelo klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu te se nastavilo slavljenjem uz desetak pjesama koje je pripremio raspjevani zbor s predstavnicima raznih zborova i zajednica naše biskupije. Prije same svete mise imali smo priliku izvesti skeč o obitelji i svecima. Upravo oni imaju moć izmoliti nam brojne potrebne milosti od Gospodina te  nas u nebu samo „čekaju“ da ih zovnemo i spremna nam je kiša milosti! Vlč. Tihomir Kosec, povjerenik za mlade Varaždinske biskupije, održao je i prigodnu katehezu o svetosti i obilježavanju dana Svih svetih te je poručio mladima: “Izađimo van, dragi mladi. Na vašim se licima prepoznaje da ste ovdje dobili svetački sjaj. Ljudi nas trebajuOni žele primjere, žele biti spašeni. Žele vidjeti u nama svetost, vidjeti ljude koji pristojno govore, koji su pošteni i koji će podmetnuti leđa.”  Ovim smo se bdijenjem još jednom odlučili za svetost.

Biti sveti, biti „ključanice kroz koje će se vidjeti Božje kraljevstvo“. U tome će nam sigurno pomoći i zagovor naše Mame i svetaca koji su naši ˝mali ključevi˝ i po čijim smo tragovima koraka došli u katedralu pred oltar.

U Osijeku je također održano bdijenje uoči svetkovine Svih svetih pod geslom Noć otvorene Crkve koje su u Župi sv. Ćirila i Metoda pokrenule sestre sakramentinke po uzoru na druge gradove u Hrvatskoj. Počeli smo sa sv. misom nakon koje su se predstavile sve zajednice i grupe koje djeluju u župi. Svaka zajednica animirala je dio bdijenja, tijekom čega je naša zajednica izvela igrokaz o molitvi u obitelji i zagovoru svetaca nakon kojeg smo pjesmom slavili Gospodina. Bdijenje je završilo klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je predvodio župnik vlč. Alojz Kovaček.