Zapali nas, o Bože naš…

Zapali nas, o Bože naš…


Članovi zajednice Totus Tuus 12. travnja 2014. organizirali su susret za krizmanike u Centru za mlade u Belom Manastiru.

Susret je započeo kratkim predstavljanjem zajednice, upoznavanjem i igrama. Nakon kratkog slavljenja, čitali smo Sveto pismo i razgovarali o tome kako nas je Božja Riječ dotakla. Uslijedila je kratka kateheza o Božjoj ljubavi i svjedočanstvo, a zatim su krizmanici o Božjoj ljubavi razgovarali u manjim grupama.

Na ručku nam se pridružio župnik župe sv.Martin u Belom Manastiru, salezijanac don Josip Kajić. Nakon predaha, krizmanici su odigrali igru o zajedništvu u Crkvi kao Tijelu Kristovu u kojem svatko ima svoju ulogu. Potom su pažljivo odgledali igrokaz o Adamu i Evi, o padu anđela i grijehu prvih ljudi, koji je poslužio kao uvod u pripremu za sakrament svete ispovijedi.  Za ispovijed je krizmanicima na raspolaganju bio don Ante Guberac  SDB, koji se brine o Centru za mlade te je preuzeo ulogu našeg domaćina.

Nakon druženja uz kekse i sok, pripremili smo se za svetu misu molitvom radosnih otajstava krunice. Molili smo posebno na nakane krizmanika, za sve ono što im predstavlja teškoću te da budu svjetlo svijeta i nose Isusa drugima kao što je to činila njegova majka Marija. Svetu misu u župi sv.Martina predvodio je don Ante propovijedajući o ljubavi Božjoj. Nakon mise uslijedilo je kratko euharistijsko klanjanje, a potom smo se vratili u Centar i susret završili veselim plesanjem i slavljenjem.

Susret je bio zaista poseban, a koliko smo bili praćeni žarkom molitvom vidjelo se i kad se u jednom trenutku čak zapalio naš mali oltar! Da je naše druženje  bilo zaista prekrasno potvrdili su i sami krizmanici rekavši da bi rado sve ponovili.