Zahvalnost, klanjanje, svjedočanstva i molitva za blagoslov

Zahvalnost, klanjanje, svjedočanstva i molitva za blagoslov

Nanizao se već lijepi broj godina (skoro 10) otkad smo poželjeli dočekati početak nove civilne godine u tišini, molitvi, na svetoj misi i u klanjanju s Isusom i Marijom. Ne na fešti, ne bez glave, nego u zajedništvu i miru s glavom bistrom i punim srcem. Šarengrad nam je jako drag i kad idemo tamo, idemo, na neki način, doma. Skupilo nas se tridesetak iz različitih dijelova Hrvatske; Zagreba, Križevaca, Čakovca, Osijeka i okolice, a četiri dana prošli su  prebrzo.

Dani su nam bili ispunjeni druženjem, slavljenjem, plesom, meditacijom, molitvom krunice, svetom misom. Bilo je prilike za nogomet, šetnje Dunavom, duge razgovore… S nama su ovaj put bile i dvije obitelji s malom djecom koja su nam dodatno ispunila srca radošću.

Kako bi se prisjetili 2018. godine, što smo sve prošli, preživjeli i kako bi Bogu zahvalili, naša Anita se potrudila prikupiti fotografije značajnih događaja zajednice, pojedinaca, crkve i svijeta te nam je to prezentirala.

Zadnju večer, 31.12., imali smo još jedan osvrt na prethodnu godinu, ali kroz svjedočanstva, zanimljive filmiće vezane uz događaje s evangelizacija, uživali smo u troglasnoj izvedbi naših mladih snaga Elvire, Lucije i Petre te pogledali ples Alpskih dama.  Poslije toga uputili smo se u crkvu na klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu i oko ponoći započeli slavlje svete mise. Tu noć smo imali priliku izvući sveca zaštitnika za novu godinu.

Zahvaljujemo Bogu i našoj Nebeskoj Majci na tim danima zajedništva i odmora, jer je to bio veliki dar za nas, a fra Miji Tikviću na njegovoj velikodušnosti.

Božji i Marijin blagoslov!