“Vi ste nada Crkve i svijeta – vi ste moja nada.”

“Vi ste nada Crkve i svijeta – vi ste moja nada.”

Ovim riječima sveti papa Ivan Pavao II. obratio se mladima već na dan svog pontifikalnog ustoličenja. Mladi su bili njegova osobita ljubav, još od vremena kada je kao mladi studentski duhovnik razvio tzv. pastoral izleta, pokrenuo obiteljsko savjetovalište, bio profesor na fakultetu. Ni kao biskup, odnosno nadbiskup nije prestao biti njihov “Wujek” (Ujko), kako su ga od milja zvali jer on je svojim mladima bio pravi ujak, otac, brat i prijatelj. Postavši papa želio je i dalje provoditi vrijeme s mladima pa je ustanovio Svjetski dan mladih na kojem su mu milijuni mladih redovito uzvraćali ljubav. Govorio im je: „Došao sam da se s vama malo odmorim, draga mladeži. Došao sam da vas čujem, da s vama razgovaram, da s vama molim.”

U molitvi, razgovoru, slavljenju i igri vikend je provelo i dvadesetak mladih na kampu za mlade koji se održao 13.-15. prosinca u svetištu Majke Triput Divne u Maloj Subotici. Otkrili su i zanimljive detalje iz života svog ovogodišnjeg zaštitnika sv. Ivana Pavla II.. Posebna je bila subotnja večer kada smo se svi zajedno posvetili Isusu po Mariji, a neki mladi koji su odlučili više živjeti Totus Tuus, primili su majice za mlade kao izvanjski znak njihovog predanja Mariji. To je u svima probudilo veliku radost pa je večer završila pravim slavljem uz ples.

Nakon kampa možemo samo ponoviti riječi Ivana Pavla II dijeleći s njim iste osjećaje:

Vjerujem u vas, mladi, svim srcem i snagom svoga uvjerenja. Vi ćete sutra postati živa snaga ove zemlje. Dok vas gledam ovdje, vidim pred sobom budućnost Crkve s kojom Bog ima svoje planove; i treba vas. Kad se vratite kući, pričajte roditeljima i svakome tko to želi čuti, kako Papa ima povjerenja u vas, i da računa s vama. Recite im da ste vi Papina snaga.sv. Ivan Pavao II

U iščekivanju nekog novog radosnog susreta, molimo za naše mlade!