?>

Upotrijebite tajni ključ

Upotrijebite tajni ključ

Prve subote u mjesecu rujnu prijatelji Zajednice i ovogodišnji hodočasnici u Međugorje okupili su se u šenštatskom svetištu u Maloj Subotici na Ponovnom susretu  nakon Međugorja kako bi se u zajedništvu potaknuli živjeti međugorske odluke. Tema susreta bila je Molitva. Gospa nas u svojim porukama uči da je molitva tajni ključ susreta s Bogom. Razmišljali smo o različitim ključevima – oblicima molitve – euharistiji, molitvi krunice, osobnoj molitvi, čitanju Riječi Božje…

Nakon ručka mladi Zajednice uprizorili su skeč o duhovnom boju u svakodnevnici kojim su nas ohrabrili i potaknuli na ustrajnost u življenju Riječi Božje:  Držite se dakle! Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira! U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga.  Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.

Središnji dio dana bilo je zajedničko slavljenje svete euharistije te klanjanje Presvetom. Koristeći se različitim ključevima koji su otvorili vrata naših srca na kraju smo dana bili radosni jer je svaki susret s Bogom istinska radost!

OVDJE pogledaj kako nam je ove godine bilo na hodočašću!