?>

U Svetištu Marijinog srca

U Svetištu Marijinog srca

Iznimne žene iz Biblije bila je tema kampa za djevojčice održanog od 22. do 26. srpnja 2020. u Svetištu Kraljice srca u Maloj Subotici. Okupilo se 28 djevojčica iz različitih dijelova Hrvatske.

Proučavajući živote uzornih žena iz Biblije, Judite, Debore, Suzane, Marte i Marije Magdalene izdvojile smo najvažnije kreposti vrsne žene kao što su čistoća, mudrost, hrabrost, vjernost, marljivost, uslužnost, ustrajnost te smo ih i same pokušale primjenjivati. U našu svakodnevnicu pokušale smo utkati i neke zaboravljene vještine kojima su se služile naše mame i bake, poput šivanja, upoznavanja sa ljekovitim biljem i njegovom primjenom, a koje su odlika uzornih žena. Isto tako, više smo pazile na urednost i čistoću prostora u kojem smo boravile te na posluživanje drugih.

Kišno prijepodne iskoristile smo za gledanje filma o jednoj modernoj vrsnoj ženi, a posjetile smo i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu kako bi se upoznale s prirodnim ljepotama Međimurja. Djevojčicama je poseban doživljaj bio hraniti jelene na farmi jelena i muflona u Grkaveščaku.  Posljednju večer iskoristile smo za druženje i molitvu uz logorsku vatru.

Zahvalne Ženi nad svim ženama što nas je okupila u svetištu svog srca, molimo za Njen zagovor i pomoć da izrastemo u vrsne žene našeg vremena.