“U svakoj je ljudskoj duši težnja za nečim velikim”

“U svakoj je ljudskoj duši težnja za nečim velikim”

Od 21. do 23. travnja 2017.  održan je u Duhovnom centru Varaždinske biskupije Veternica kamp za dječake na kojemu je sudjelovalo šesnaest dječaka i šest voditelja. Tema kampa bila je blaženi Ivan Merz.

Za vrijeme trodnevnog programa dječaci su jedni druge bolje upoznali kroz igru i zajedničke aktivnosti dok smo život i djelo blaženog Ivana Merza upoznali putem prezentacije i usmenog izlaganja. Svoje novostečeno znanje o blaženiku dječaci su mogli pokazati u dinamičnom i zanimljivom kvizu.

Osim kroz igru, dječaci su svoju kreativnost mogli pokazati i u radionici u kojoj su bojali sliku golubice u ognju kao simbol Duha Svetoga koji silazi i preobražava.

Budući da smo naučili da je za blaženog Ivana Merza krepost pobožnosti bila vrlo bitna „jer nas ona potiče da odajemo Bogu dužnu čast“ njegov nas je primjer potaknuo i ohrabrio da se i mi kroz molitvu, svetu ispovijed, svetu misu i zahvalnost za sve darovano približimo toj kreposti i slijedimo primjer našeg blaženika.

Zahvaljujemo i vlč. Damjanu Korenu na gostoljubivosti, razumijevanju i poticajnim riječima, našem kuharu koji se pobrinuo za tjelesnu okrepu te svima onima koji su nas pratili molitvom!