Tutići se družili s učenicima Učeničkog doma u Čakovcu

Tutići se družili s učenicima Učeničkog doma u Čakovcu

U četvrtak, 23. svibnja 2013. organiziran je završni izlet na Grebengrad kao kruna druženja članova molitvene zajednice Totus Tuus s učenicima Učeničkog doma u Čakovcu. Druženja su se održavala svakog drugog utorka tijekom cijele školske godine, a sastojala su se od molitve, igre, pjesme, razgovora i kratkih kateheza koje su tematski pratile vjerske blagdane i svece kroz godinu. Kako je većina sudionika bila romske nacionalnosti, učili smo moliti i na romskom jeziku te smo se upoznali s Ceferinom, mučenikom iz Španjolske – prvim Romom blaženikom kojeg je blaženim proglasio papa Ivan Pavao II.

Prošlogodišnje lijepo druženje na Ivanščici, koje ni kiša nije mogla pokvariti, potaknulo nas je da i ovaj izlet organiziramo uz roštilj negdje u prirodi. Odlučili smo se za Grebengrad – planinarsku kuću na Ivanščici. Nakon sportskih aktivnosti, nogometa za dečke i odbojke za cure, te odlično pripremljenog roštilja, laganim korakom krenuli smo istražiti gdje se mi to zapravo nalazimo. Nakon kratkog uspinjanja šumskom stazom stigli smo do ruševina starog grada još iz doba Andrije II. Arpadovića. Tu smo predahnuli i odmorili se promatrajući i fotografirajući prekrasnu prirodu.

Vratili smo se oduševljeni s prijedlogom da možda sljedeći put odemo na Čevo – najistočniji vrh Ivanščice, no ono najvažnije bila je doživljena radost i Božji blagoslov u druženju, molitvi i igri koju smo nakon svakog susreta nosili u našu svakodnevicu.