Tko su misionari?

Tko su misionari?

Tko su misionari? Moramo li otići daleko od kuće, u neku udaljenu zemlju da bismo bili misionari? Na ta i slična pitanja pokušali smo odgovoriti na zimskom Totus Tuus kampu za djevojčice u Osijeku.

Kamp je održan od 3. do 6. siječnja 2015. u samostanu sestara sv.Vasilija u Osijeku.

Dvanaest djevojčica imalo je priliku pobliže upoznati nekoliko hrvatskih misionara radom u skupinama, a njihov život i djelovanje prikazale su izradom plakata i kratkim igrokazima. Svake večeri prije spavanja djevojčice su slušale priču za laku noć. Radilo se uglavnom o anegdotama iz života o. Ante Gabrića koji je 50 godina služio Kristu kao misionar u Indiji.

Uz nekoliko dokumentarnih filmova (o Majci Terezi, fra Vjeki Ćuriću itd.), igre, pjesmu i ples, vrijeme je brzo prolazilo.

Da naše upoznavanje misionara ne bi ostalo samo na riječima, ispekle smo kolačiće s pekmezom i izradile čestitke za štićenike staračkog doma u Drinskoj ulici u Osijeku. Darove smo im uručile nakon druženja i prigodnog programa u društvenoj prostoriji staračkog doma.

Dva puta prisustvovale smo liturgiji istočnoga obreda u samostanskoj kapelici Krista Kralja, koja je ujedno i župa grkokatoličkih vjernika  s ovoga područja. Spoznale smo veliko bogatstvo naše Katoličke Crkve – tako nas je mnogo, a tako smo različiti, a opet svi JEDNO U KRISTU i poslani naviještati Radosnu vijest po svem svijetu.