Sveti Franjo i danas oduševljava

Sveti Franjo i danas oduševljava

U Križevcima u Centru Mariapoli u razdoblju od 1. do 3. prosinca održao se 22. po redu kamp za dječake. Tema ovog predbožićnog kampa bio je sveti Franjo. Dječaci su dobro upoznali život i djelovanje ovog poznatog sveca te su kroz crtani film, prezentaciju i rad po grupama saznali detalje iz njegova života – o njegovom služenju i predanju Gospodinu. Svoje su znanje provjerili u dinamičnom kvizu. Na radionici, izrađivali su božićne jaslice od papira.

Dječaci su u subotu ujutro imali svetu ispovijed, a ispovijedao ih je križevački župnik, velečasni Stjepan Soviček. Očišćenih srdaca u radosti i zajedništvu, kroz igru, slavljenje i molitvu sv. krunice, na centralnom dijelu kampa i najvećoj molitvi, svetoj misi, bili su u župnoj crkvi sv. Ane.

Novim žarom i oduševljenjem za Isusa, po uzoru na svetog Franju, dječaci su se u nedjelju poslijepodne vratili u svoje obitelji. Na kampu su sudjelovala 22 dječaka iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije i grada Zagreba, uz 9 voditelja.

Po zagovoru svetoga Franje, molimo da sjeme koje je posijano u njihova srca na ovom kampu donese obilat rod u svoje vrijeme.