Sveci zaštitnici godine milosrđa

Sveci zaštitnici godine milosrđa

Ljetni Totus Tuus kamp za djevojčice održao se od 10. do 14. kolovoza ove godine u Šarengradu gdje nam je širom otvorio vrata svoga doma fra Josip Šoštarić. Sudjelovalo je dvadeset i osam djevojčica iz Čakovca, Križevaca, Osijeka i okolice.

Kroz pet dana upoznavale smo se sa svecima milosrđa: sv. Faustinom Kowalskom, sv. Ivanom Pavlom II, sv. Leopoldom Bogdanom Mandićem i sv. padre Piom iz Pietrecine, a kako je kamp završavao 14. 8. na spomendan smrti sv. Maksimilijana Kolbea upoznavale smo i njegov život. U životima ovih svetaca vidjele smo veliko Božje djelovanje i njihovo surađivanje s Božjim milosrđem što nas je potaknulo posebno na sakrament pomirenja gdje se Božje milosrđe najviše očituje.

Posjetile smo zajednicu Cenacolo te čule njihovo svjedočanstvo i vidjele što sve Bog čini u njihovim životima po molitvi i radu.

Potaknute dnevnikom s. Faustine, šivale smo i ukrašavale omot za bilježnicu u koju smo pisale svoj mali duhovni dnevnik. Za to pisanje svaki dan uzele smo si 15 minuta tišine u crkvi, gdje nam je Isus osobito blizu, da saberemo svoje misli i čujemo što nam on želi reći. U grupama smo promišljale i dijelile dojmove o svecima dana o kojima smo slušale.

Dani su nam bili ispunjeni igrom, molitvom i pjesmom i svakodnevnim slavljenjem svete mise.

Zahvaljujemo fra Josipu i župljanima Šarengrada koji su nam velikodušno davali svoje namirnice i plodove svoga rada.