“Sveci se ne rađaju, svecem se postaje”

“Sveci se ne rađaju, svecem se postaje”

Zimski kamp za djevojčice održan je od 9. do 12. siječnja 2014. god. u Duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici. Sudjelovale su 33 djevojčice iz sjeverozapadnog dijela Hrvatske. Tema kampa bila je Svetost, a tijekom cijelog kampa duhovno nas je vodio velečasni Damjan Koren.

Vođene porukom blaženog Ivana Pavla II.:“Ne bojte se biti sveci novoga tisućljeća“ te proučavanjem života svetaca osvijestile smo si što znači biti svet, tko su sveci i kako živjeti svetost u našoj svakodnevici. Živeći četiri dana bez mobitela u zajedništvu, igri, slavljenju, molitvi, sudjelovanju na svetoj misi i klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu shvatile smo kako svetost nije rezervirana samo za „velike“ svece već je to poziv za svaku od nas te da se sveci ne rađaju, svecem se postaje!

Zadnji  dan, nakon zajedničke svete mise s roditeljima te kratke priredbe i druženja uz kavu i kolače,  oprostile smo se još jednom od zagorskih bregi s kojih smo ponijele odluku da ćemo se u življenju svetosti nastojati držati savjeta don Bosca upućenog Dominiku Saviju:

” Kad tvoja mama pravi tortu, potreban joj je recept u kojem su zapisani razni sastojci. Za svetost je također potreban recept i to je ono što ti želim pokloniti. U recept ulaze tri sastojka koja valja promiješati:

1.         Radost – sve ono što te uzrujava i što ti oduzima mir, nije od Gospodina. Odagnaj to od sebe.

2.         Tvoje školske dužnosti i molitva – u školi budi pažljiv, marljivo piši zadaće i rado moli kad je vrijeme molitve.

3.         Dobročinstvo – Pomozi svojim vršnjacima kada trebaju pomoć, pa i onda kada to od tebe zahtijeva trud i kad ti je teško. To je recept kako se postaje svet”