Susret prijatelja Totus Tuus zajednice

Susret prijatelja Totus Tuus zajednice

Još jedan susret prijatelja naše zajednice održao se 30. studenog 2019. u Mariapoli Faro, gradiću Pokreta fokolara koji se smjestio unutar grkokatoličke biskupije u Križevcima. Okupilo se stotinjak prijatelja koji su kroz cjelodnevni program upoznavali sv. Josemariju Escrivu, osnivača zajednice Opus Dei i ovogodišnjeg zaštitnika kruga TT obitelji.

Moje je sakriti se i nestati, neka se samo Isus vidi“ – rečenica koja sažima cijelu  autobiografiju života svetog Josemarie Escrive. U dobi od dvije godine, kad je bio zahvaćen teškom bolešću, majka ga posvećuje Djevici Mariji. Iste noći dječak je ozdravio, te je započet put snažnog apostolata. U dobi od 16 godina u sebi osjeća Božji poziv. „Sine moj, dobro razmisli. Svećenici moraju biti sveci…“ govorio mu je otac. Ovaj savjet je mladi Josemaria ozbiljno shvatio…i živio. Nakon što se zaredio, započeo je studij prava u Madridu. Tamo mu Gospodin otvara oči i pokazuje mu njegovu misiju: otvoriti u svijetu put posvećivanja u profesionalnom radu i u svakodnevnim zadaćama – tako je 1928. nastao Opus Dei.

Nadahnuli smo se životom i djelom ovog svetca, a susret je, uz ispovijed, molitvu i slavljenje imao svoj vrhunac u svetoj misi u župnoj crkvi Sv. Ane i klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Zahvaljujemo trojici svećenika koji su nam služili u sv. ispovijedi i klanjanju, preč. Stjepanu Sovičeku, kapelanu Dominiku Jaiću i fra Serđu Ćavaru.

Neka ih Gospodin blagoslovi i čuva na putu svetosti!