Susret nakon Međugorja


Lijep je običaj da se grupa međugorskih hodočasnika nekoliko mjeseci nakon hodočašća ponovno okupi na druženje i molitvu. Ove godine ponovni susret nakon Međugorja održan je 7. rujna kod časnih sestara uršulinki u Varaždinu.

Nešto prije 14.00 h počela su se okupljati draga poznata lica svih dobi; brojni mladi, obitelji s djecom te stariji hodočasnici. Susret je započeo molitvom krunice i slavljenjem nakon čega smo uz čaj i kolače obnovili sjećanja i izmijenili iskustva nakon Međugorja. Zatim smo pročitali nekoliko Marijinih međugorskih poruka i čuli nagovor voditelja zajednice o tome kako živjeti poruke u konkretnim situacijama svakodnevnog života. Program je nastavljen u crkvi sv. Nikole u Čakovcu gdje smo animirali molitvu krunice i sv. misu i nastavili subotnjom tjednom molitvom zajednice. Ovom smo prilikom posebno razmišljali o Isusovom pozivu na ljubav i Njegovoj novoj zapovijedi ljubavi.

Susret smo završili druženjem u katoličkom domu.

Okrijepljeni euharistijom i molitvom te ohrabreni zajedništvom koje smo obnovili, vraćamo se našim svakodnevnim dužnostima s novom odlukom za još radosnije svjedočenje našeg kršćanskog poziva. Na kraju bih spomenula da je baš tog 7. rujna papa Franjo pozvao na molitvu i post za mir u Siriji te da smo se mi kao zajednica i pojedinci htjeli odazvati tom pozivu i dan provesti u molitvi, postu.