Susret nakon Međugorja

Susret nakon Međugorja

Četrdesetak mladih iz različitih dijelova Hrvatske Novu je godinu, po prvi puta u organizaciji zajednice Totus Tuus, dočekalo u Međugorju. U subotu, 24. siječnja, hodočasnici su se ponovno okupili u schoenstattskom svetištu u Maloj Subotici kako bi se po molitvi i zajedništvu ohrabrili za odluke koje su donijeli u Međugorju.

Program je započeo slavljenjem i molitvom krunice nakon čega je dvoje hodočasnika posvjedočilo o svojoj svakodnevici nakon Nove godine.

Popodnevni program nastavljen je slavljenjem nakon ručka i duhovnim nagovorom. Pogledali smo kratki isječak iz filma Hobit koji prikazuje poziv jednog hobita u veliku avanturu i njegova propitivanja u odlučivanju prihvaćanja ili odbijanja tog poziva. Pogledali smo isječak još jednom, ali ovaj put s TT prijevodom što nas je sve dobro nasmijalo. Prepoznali smo sebe u svojim neodlučnostima u odazivu na Marijin poziv na avanturu za kraljevstvo nebesko, ali i osvijestili da smo važniji za Mamin plan nego što mislimo i da Ona vjeruje u nas puno više nego što mi vjerujemo u sebe. Bog nam ne obećava život bez boli, ali daje nam obilje radosti kada ispunjavamo Njegov plan vršeći Njegovu volju. To nam svjedoče i sveci na čijim licima iščitavamo radost i u teškoćama života kroz koje su prolazili. Tražeći zajedništvo s njima i jedni s drugima bit će nam lakše ustrajati na putu Marijinih poruka kojim smo krenuli. O takvom zajedništvu je bilo  riječi u nagovoru nakon pročitane Marijine međugorske poruke.

Susret je završio slavljenjem sv. mise i klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Hvala vlč. Pavlu Markaču na izdvojenom vremenu, otvorenom srcu za nas i svakoj poticajnoj riječi kojom nas je u ispovijedi i sv. misi potaknuo da se uvijek oslonimo na Isusa jer samo On je dovoljan.

Molimo jedni za druge u velikoj avanturi u koju nas Mama pozvala!