Što je za mene ljubav Božja

Što je za mene ljubav Božja

Ljubav Božja bila je tema susreta za mlade zajednice Totus Tuus održanog od 31. siječnja do 1. veljače 2015. u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Ludbregu. Oduševljeni gostoprimstvom domaćina i ljepotom samog Prošteništa Predragocjene Krvi Kristove slavili smo Gospodina u sv. misama u subotu i nedjelju pripremivši se prethodno u sakramentu ispovijedi i molitvi krunice. Nakon mise u subotu klanjali smo se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu te smo večer završili igranjem društvenih igara i molitvom zahvale.

Ljubav traži žrtvu! Tako smo se i mi odlučili na malu žrtvu za Isusa probudivši se u 3 sata u jutro na zajedničku molitvu krunice Božanskog Milosrđa. Sljedeći dan nastavili smo razgovarati o ljubavi Božjoj u manjim grupama. Svatko je ispričao svoja iskustva ljubavi Božje i što ona znači za njegov život. Vlč. Silvio pozvao nas je da zajedno sa zborom mladih njihove župe pjevamo na sv. misi u Prošteništu. Nakon mise zajedno smo s mladima iz župe izmolili litanije Krvi Kristove i saznali pojedinosti o nastanku Prošteništa.

Bilo je ovo novo iskustvo ljubavi Božje za naše živote. Zahvalni dragoj Mami i Isusu, te našim domaćinima, radosni i ohrabreni vratili smo se u svakodnevicu.