“…Široko otvaram vrata mojeg milosrđa.”

“…Široko otvaram vrata mojeg milosrđa.”

Totus Tuus mladi od 14 do 20 godina u ovoj izvanrednoj jubilarnoj godini milosrđa proteklog su vikenda (30. – 31. siječnja) nastavili promišljati o Božjem milosrđu. Susret je održan u duhovnom centru “Dom svete Anđele” uršulinskog  samostana u Varaždinu.

Isus je rekao svetoj Faustini Kowalskoj da će prije nego dođe kao pravedni sudac, širom otvoriti vrata svog milosrđa. Na ovom smo susretu više puta doživjeli istinitost ovih Isusovih riječi. Najprije u sakramentu pomirenja i ozdravljenja koji je, kako kaže papa Franjo, sakrament Božje nježnosti u kojem nas Bog grli. Čista srca mogli smo se bliže susresti s milim Isusovim srcem u klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu. Podsjetili smo se o uvjetima za dobivanje potpunog jubilarnog oprosta i ohrabreni spoznajom da ispovjeđeni i pričešćeni možemo dobiti potpuni oprost za sebe ili neku pokojnu osobu, krenuli smo prema jednim od nekoliko svetih vrata u našoj biskupiji, prema svetim vratima varaždinske katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije. Prolaskom kroz njih možda smo najopipljivije mogli razumjeti široko otvaranje vrata Božjeg milosrđa. Pri kraju susreta razmišljali smo i o Marijinoj međugorskoj poruci u kojoj nas ona uči kako se otvaraju vrata raja – “po dobroti, milosrđu, ljubavi i miru – po mome Sinu.” Mama nas također poziva da drugima pomognemo da dožive ljubav Božju, da živimo milosrdnu ljubav.

Obilježili smo i blagdan sv. Ivana Bosca, oca i učitelja mladih, koji je svojim primjerom i ljubavlju mnoge doveo do vrata milosrđa Božjeg. Vjerujemo da će i nama pomoći da budemo milosrdni kao što je Otac naš milosrdan i da će biti svim srcem uz nas, samo zato što smo mladi. To nam je obećao!

Hvala dragim sestrama uršulinkama što u njihovoj gostoljubivosti uvijek možemo prepoznati lice milosrđa Očeva.

Božansko milosrđe, koje uvijek i svagdje pratiš sve ljude, uzdamo se u Tebe!