?>

Sa svetim Bernardom zazovi Mariju

Sa svetim Bernardom zazovi Mariju

Od 10. do 12. studenog u gradiću Mariapoli Faro u Križevcima održan je 33. kamp za djevojčice od 9 do 14 godina. Na kampu su sudjelovale 32 djevojčice iz Čakovca, Varaždina, Preloga, Pazina, Zagreba i Križevaca. Zaštitnik i tema ovog kampa bio je sveti Bernard iz Clairvouxa, crkveni naučitelj i obnovitelj cistercitskog reda.

Djevojčice su kroz katehezu i kratke scenske prikaze doznale mnoge zanimljivosti iz svečeva života, između ostalog i da je svetac bio savjetnik papa i ljubitelj Blažene Djevice Marije koju je nazvao Zvijezda mora. O Mariji je napisao molitvu “u opasnostima, u tjeskobama, u kolebanjima, misli na Mariju, zazovi Mariju“. Potaknute njegovom pobožnošću prema Majci Mariji, sve zajedno smo sudjelovale u procesiji do Marijina kipa uz pjevanje lauretanskih litanija. Djevojčice su u procesiji upalile svoje svjetiljke koje su veselo izrađivale na radionici.

Bio je to još jedan radostan susret ispunjen molitvom, slavljenjem, pjevanjem, plesom i igrom u zajedništvu s djevojčicama, Isusom i Marijom.