S Riječi Božjom na Žumberku

S Riječi Božjom na Žumberku

Dvanaesti kamp za djevojčice održao se od 21. do 25. kolovoza u franjevačkoj kući  La Verna na jednom od vrhova Žumberačkog gorja. Okupilo se 13 djevojčica iz Čakovca i šire okolice. Tema kampa bila je Biblija.

Djevojčice su se bolje upoznale s Riječi Božjom. Preko različitih radionica tražile su veze između Staroga i Novoga zavjeta, naučile su se snalaziti u Bibliji, ali i čitanjem pojedinih biblijskih odlomaka osluškivale smo Božju poruku za nas danas. Igrom Povezivanja poput pravih malih istraživača tražile smo gdje se u Novom zavjetu nalaze rečenice, likovi, misli, događaji ili običaji iz Staroga zavjeta. Rezultat toga bili su zidovi oblijepljeni navodima iz Biblije te zbrka šarenih konaca razvučenih po sobi od zida do zida. Soba je izgledala poput mreže kroz koju smo se teško kretale, ali se zato rasplela mreža nejasnoća koje smo imale o povezanosti Staroga i Novoga zavjeta. Ova nam je igra odlično poslužila da si djevojčice osvijeste kako je Stari zavjet priprema za Novi zavjet, a Novi zavjet je ispunjenje cijeloga Starog zavjeta. U drugoj igri koja se zvala Premetaljka pročitale smo odabrani psalam nakon čega su djevojčice u grupama dobile otipkane retke toga psalma zbrkanim redoslijedom te su trebale po sjećanju točno sastaviti psalam. Cilj je bio testirati se slušamo li samo Riječ Božju ili ju doista i čujemo.

Kako bi naše srce postalo plodno tlo u kojem će sjeme Riječi Božje donijeti obilat rod, pripremile smo ga u sakramentu pomirenja te natopile molitvom, sv. misom i razmatranjem Svetoga pisma. Tišina i ljepota prirode kojom smo bile okružene, pomogle su nam da daleko od buke ovog svijeta osluškujemo govor Božje ljubavi.

Radost koju smo u svemu tome doživjele probudila je novu odluku za našu svakodnevicu u kojoj želimo više upoznati Riječ Božju i živjeti po njoj.