S Mamom na 13. Kampu za dječake

S Mamom na 13. Kampu za dječake

Održan je još jedan, trinaesti po redu kamp za dječake od 12. do 14. lipnja 2015. Na kampu je sudjelovao 21 dječak iz Čakovca i šire okolice. Smješteni su bili u uršulinskom samostanu u Varaždinu. Tema kampa bila je „Gospa“ kojom se dječacima pokušao približiti život Blažene Djevice Marije i njezina važnost u Crkvi i životu vjernika.

Dječaci su izrađivali male krunice od drveta na koje su onda u sljedećim danima molili, razmatrajući otajstva Isusovog i Marijinog života. Budući da su imali i slobodno vrijeme, iskoristili su ga za društvene igre, nogomet, itd. Svetkovinu Srca Marijina u subotu proslavili su na svetoj misi u katedrali. Nakon pripreme za ispovijed dječaci su imali priliku ispovjediti se, a time se i upoznati s duhovnikom sestara uršulinki prečasnim Franjom Biškupom. U nedjelju su i aktivno sudjelovali u njegovoj propovijedi u kojoj ih je ohrabrio, kao i ostale vjernike, da radost zajedništva i molitve nastave živjeti u svojim obiteljima. Nakon svete mise blagoslovio je izrađene krunice.

Kamp je opet brzo prošao, ali ostavio je radosna srca i nove odluke. U završnoj molitvi svatko je zahvalio Isusu i Mariji na lijepom vremenu, kampu, časnim sestrama, voditeljima, novim i starim prijateljima te završio s prošnjom da novi kamp dođe što prije i da traje više dana.

Hvala časnim sestrama uršulinkama, prečasnom Franji Biškupu i roditeljima, a najveća hvala Mami i Isusu.