S krizmanicima u Draškovcu

S krizmanicima u Draškovcu


Ovu smo subotu, 29. ožujka 2014., na poziv vlč. Matije Vonića, župnika u župi sv. Roka u Draškovcu, proveli družeći se s krizmanicima te župe.

Program smo započeli riječima dobrodošlice i igrom upoznavanja te smo zajednički dogovorili pravila kojih ćemo se držati tijekom susreta. Slijedilo je ˝slavljenje˝ tj. pjevanje Bogu kako bi se naša srca lakše otvorila za kateheze i svjedočanstva o Božjoj ljubavi i molitvi te za rad po grupama na istu temu.

Nakon ručka i finih kolača kojima su nas počastili župljani, nastavili smo program igrajući se vani na livadi, a zatim smo odigrali igru na temu zajedništva u Crkvi. Cilj igre bio je da surađujući jedni s drugima otkrijemo gdje se nalaze bomboni, posuda i škare pomoću kojih smo trebali otvoriti vrećicu gumenih bombona i sipati ih u posudu.

Scenski prikaz o Adamu i Evi podsjetio nas je na prve stranice Biblije gdje saznajemo kako je Bog stvorio svijet i čovjeka te na grijeh prvih ljudi. Bio je to uvod u pripremu za ispovijed. Radosni što smo mogli svoja srca očistiti u sv. ispovijedi, zajednički smo izmolili krunicu i proslavili sv. misu, a onda smo još četvrt sata ostali u meditaciji i klanjanju pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Naše cjelodnevno druženje završilo je u večernjim satima uz pjesmu i ples na trgu ispred župne crkve.