Radost, igra i pjesma na susretu Totus Tuus prijatelja

Radost, igra i pjesma na susretu Totus Tuus prijatelja

Radost, igra, pjesma i veselje obilježili su drugi ovogodišnji susret zajednice Totus Tuus u Križevcima održan 10.11.2018. u gradiću Faro – Svjetionik, u jednom od centara vjerskog pokreta Djelo Marijino. Okupilo oko 115 ljudi i to iz Koprivničko-križevačke, Međimurske i Zagrebačke županije te iz Slovenije. Sljedeći susret planiran je u veljači iduće godine.

Za ovo nas mjesto veže nekoliko susreta za mlade, kampova za djevojčice i dječake te susreta za prijatelje zajednice. Predivno je vidjeti kako Majčinska ruka povezuje svoju djecu iz više zajednica njoj posvećenih i čini da se međusobno nadopunjujemo u apostolatu: Totus Tuus i Djelo Marijino! Zahvalni za tu svezu ljubavi i zajedništva željeli smo se ponovo posvetiti Isusu i Mariji te kroz molitvu, slavljenje i duhovne poticaje učiniti novi korak na putu svetosti.

Tema susreta bila je sv. Ivanka Bereta Molla- ovogodišnja zaštitnica za krug TT obitelji, prva kanonozirana liječnica, majka troje djece, obiteljska žena koja je svojevremeno liječnicima tijekom kompliciranog poroda izjavila: ”Ako morate birati između moga i djetetova života, ne oklijevajte, izaberite dijete, inzistiram. Spasite ga.” Umrla je sedam dana nakon poroda zdrave djevojčice. Papa Ivan Pavao II. proglasio ju je svetom 16. svibnja 2004. godine. Sv. Ivanka je prva liječnica koja je proglašena svetom i zaštitnica je trudnica, djece i promicatelja kulture života.

Molimo zagovor sv. Ivanke za obnovu naših obitelji, za osnaživanje očeva i majki da u ljubavi, mudrosti i čvrstoći odgajaju djecu tako da živeći ovdje na zemlji budu svjetlost svijeta i sol zemlje! Jer bez zdravih obitelji ne može biti zdravo društvo.

Božji i Marijin blagoslov!