„Radost Božića“

„Radost Božića“

U učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec  u ponedjeljak 9. prosinca, održan je drugi susret štićenika doma i zajednice Totus Tuus. Tema susreta je bila Ususret blagdanu Božića. Bilo je prisutno 24 učenika koji su se dobrovoljno odazvali susretu.

Zajednica Totus Tuus unatrag deset godina redovito dolazi nekoliko puta  godišnje u učenički dom na večernje druženje s učenicima doma u dogovoru s odgajateljicom Verom Bralić, a u okviru posebnog programa Ususret mladima kojega ona vodi u domu. Tijek susreta prilagođen je mladima. Najčešće u obliku radionica. Počinjemo  s igrama koje imaju za cilj međusobno upoznavanje i zbližavanje.  Nakon što se dobro „izludiramo“ i umorimo Tutići animiraju ples uz  duhovne pjesme. Nakon toga obrađujemo dogovorenu  temu. Ovog puta ju je s učenicima obradila Nataša Sakač kroz rad u grupama. Učenici su na kraju vrlo lijepo prezentirali rad svojih grupa. Pjevanje je animirao sviranjem Matija Pantaler. Na kraju susreta učenici izražavaju svoje molitve i zahvale Bogu.

Ishod ovih druženja je međusobno povezivanje učenika, prihvaćanje različitosti i njegovanje kršćanskih vrijednosti. S obzirom da u našem domu žive i učenici romske nacionalnosti ti susreti su posebno vrijedni zbog boljeg međusobnog upoznavanja, zbližavanja i razumijevanja.