?>

Prvi online TT susret za dječake

Prvi online TT susret za dječake

Zajednica Totus Tuus redovito je organizirala višednevne kampove za dječake, a budući da ova cijela situacija i epidemiološke mjere još traju, svima nam već fale naši kampovi – i voditeljima i dječacima. Zato smo se odlučili imati online susret kako bi jedni druge ohrabrili i kako bi se barem virtualno vidjeli kad drugačije nije moguće.

Prije Velikog tjedna, 27. ožujka, održali smo 1. online susret za dječake. Kako bi bili u što boljem zajedništvu većina nas voditelja se okupila na jednom mjestu i stala zajedno ispred kamere.
Pripremili smo i posebne mikrofone i ponijeli instrumente kako bi dječaci imali što bolji doživljaj i stvarnu atmosferu kao da su s nama zajedno.

Teme kampova su bile sv. Josip i Veliki tjedan. Upoznali smo malo bolje lik svetog Josipa koji je nama dječacima i muškarcima veliki primjer poniznosti, ali i odvažnosti. Saznali smo i koje sve milosti potpunih oprosta možemo zadobiti u ovoj godini koja je posvećena sv. Josipu te smo molili molitvu koju je papa Franjo molio svetom Josipu svako jutro kroz 40 godina.
Podsjetili smo se obreda Velikog tjedna i kako se kroz njih možemo bolje pripremiti za Uskrs.

Uspjeli smo čak i virtualno odigrati igru koju inače igramo na kampovima.
Naš susret smo na kraju završili sa slavljenjem kroz pjesmu.

Nama voditeljima je bila velika radost što smo se barem na ovaj način mogli svi zajedno družiti, igrati, moliti i pjevati. Po reakcijama dječaka i njima je bilo drago.
Svi se skupa nadamo da ćemo se moći što prije zajedno okupiti uživo na našim kampovima, ali hvala Bogu na tehnologiji i mogućnostima koje nam ona daje u ovakvim situacijama!