Pozvani smo biti apostoli ljubavi

Pozvani smo biti apostoli ljubavi

Iza nas je još jedan kamp za dječake koji se održao od 22. do 24. studenog u svetištu Majke Triput Divne u Maloj Subotici. Na kamp se odazvalo dvadesetak dječaka. Budući da je u tu nedjelju zaređen novi varaždinski biskup odlučili smo se da tema kampa budu apostoli.

Dječaci su mogli nešto više saznati o svetom Petru i Pavlu te su također čuli kako nas naša nebeska Majka sama naziva svojim apostolima ljubavi. Potaknuti Majčinom porukom dječacima smo prikazali kratki film “Vojska Bezgrešne” u kojem su mogli vidjeti svjedočanstvo ljubavi i požrtvovnosti koju nam je dao sv. Maksimilijan Kolbe. Htjeli smo im dati do znanja da su i oni ti koje Majka poziva da budu apostoli ljubavi, ali i da su oni također pozvani biti neustrašivi vojnici Bezgrešne.

Osim teme družili smo se, igrali igre, molili, imali pripremu za svetu ispovijed i naravno oni koji su htjeli mogli su i pristupiti samom sakramentu svete ispovijedi. Svaki dan smo sudjelovali i na svetoj misi i posebno molili za našeg novog biskupa. Ovaj kamp smo završili ranije zbog samog ređenja novog biskupa. Bez obzira što je kamp trajao kraće vikend je bio predivan, ispunjen prisutnošću Duha Svetoga koji nam je podario radost, zajedništvo, mir i ljubav te nas osnažio za nove borbe i naravno pobjede.

Radujemo se zajedno s dječacima sljedećem kampu.