Posvetite se mom Bezgrešnom Srcu

Posvetite se mom Bezgrešnom Srcu

“Dječice, zato vas danas pozivam na molitvu posvećenja Isusu, mom dragom Sinu, da bi svako vaše srce bilo njegovo. A onda vas pozivam na posvetu mome Bezgrješnom Srcu. Želim da se posvetite osobno, kao obitelji i župe, tako da sve pripada Bogu preko mojih ruku.”

Potaknute Marijinim pozivom da joj se posvetimo kako bi sve bilo Božje, organizirale smo još jedan kamp za djevojčice s temom Posveta Blaženoj Djevici Mariji. Na kampu je sudjelovalo 26 djevojčica i 6 voditeljica. I ovaj put s puno ljubavi ugostile su nas sestre uršulinke u Duhovnom centru “Dom sv. Anđele” u Varaždinu od 25. do 27. rujna.

Upoznale smo Mariju razgovarajući o njoj na temelju onoga što nam o njoj govore Biblija, povijest Crkve s brojnim Marijinim ukazanjima diljem svijeta te iskustva svetaca. Ipak, najviše smo je upoznale u osobnom susretu s njom u molitvi, napose molitvi krunice. Njezinu majčinsku prisutnost i pomoć doživjele smo i u sakramentu sv. ispovijedi, slavljenju sv. mise i klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Djevojčice su s kampa ponijele teglice koje su same ukrasile i u njih posadile lukovice tulipana ili zumbula. Imat će ih ne samo kao uspomenu na kamp, već i kao podsjetnik da zalijevaju svoju dušu molitvom, baš poput ovih biljaka koje će zalijevati vodom, da bi i same bile cvijet za Gospodina, kako nas Marija poziva u jednoj od međugorskih poruka.

Na kraju kampa svaka od nas osobno se posvetila Mariji i krenula u svoju svakodnevicu s novom sigurnošću da smo pod posebnom Maminom zaštitom i vjerom da će nas ona voditi svaki dan prema Isusu.

Hvala prečasnom Franji Biškupu koji nam je jednostavno i srcem približio Riječ Božju koju  je Isus dao iz svog Srca i želi da ju mi primimo i živimo srcem. Mama nek’ nam u tome pomogne!