Ponovni susret nakon Međugorja 2018

Ponovni susret nakon Međugorja 2018

Na već tradicionalnom rujanskom susretu, u subotu 8. rujna, u svetištu Majke Triput Divne u Maloj Subotici, okupilo se 100-ak hodočasnika i prijatelja zajednice Totus tuus, kako bi u zajedništu obnovili odluke sa hodočašća u Međugorje.

Program je započeo molitvom krunice i slavljenjem, a tema susreta bila je treća po redu apostolska pobudnica pape Franje ”Gaudete et exsultate” (Radujte se i kličite), o pozivu na svetost u suvremenom svijetu. Vođeni pobudnicom, razmišljali smo o papinim poticajima da ”živimo kontemplaciju usred akcije” te otkrijemo put svetosti kao ”put satkan od svakodnevnih malih djela”. Nastavno na pobudnicu, pogledali smo kratki film sv. Majke Terezije u kojem nam ta svetica suvremenog doba daje formulu za svetost: ”Molitva je povezanost s Bogom iz koje proizlazi vjera. Plod vjere je ljubav, a plod ljubavi služenje. Kad vidimo Boga, spontano počinjemo ljubiti jedni druge i služiti im.”

Osim razmišljanja o svetosti, susret je na poseban način bio obilježen i proslavom rođendana naše Nebeske Majke Marije, kojoj smo pjevali uz tortu, svijećice i balone. Djeca su za tu prigodu na radionicama izrađivala rođendanske čestitke i kapelice Mariji u čast. Vrhunac našeg susreta bila je sveta misa, a susret smo završili večernjim klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu u schonstatskoj kapelici.

Ohrabreni zajedništvom, papinim poticajima i blizinom Isusa i Marije, nanovo smo se odlučili živjeti svetost u svakodnevici, za koju papa kaže da je ”najljepše lice Crkve.”