Ponovni susret nakon hodočašća u Međugorje 2014.

Ponovni susret nakon hodočašća u Međugorje 2014.

Hodočašće u Međugorje zasigurno urodi barem jednom dobrom odlukom u srcu svakog hodočasnika. Međutim, svakodnevica nas brzo pritisne svojom užurbanošću, obavezama i brigama koje žele ugušiti dobro sjeme posijano u našim srcima.

Da bismo se prisjetili kako je lijepo živjeti molitvu u zajedništvu i time ohrabreni obnovili i učvrstili svoju odluku za življenje Marijinih poruka, okupili smo se 27. rujna u shoenstattskom svetištu u Maloj Subotici na ponovnom susretu međugorskih hodočasnika. Program smo započeli slavljenjem, molitvom krunice i svjedočanstvom. U pauzi za ručak okrijepili smo tijelo, ali i iskoristili trenutak za razgovor. U nastavku programa izmijenili su se slavljenje, svjedočanstvo o življenju Marijinih poruka u svakodnevici, krunica Božanskom milosrđu i duhovni nagovor nakon kojeg su mladi pripremili iznenađenje i prikazali kratak skeč o izazovima s kojima se susreće jedna obitelj koja se u Međugorju odlučila da će u svojoj svakodnevici biti vjerna zajedničkoj molitvi. Na duhovit način prikazali su što se događa u nebu kada u molitvi zazovemo svece i zamolimo ih za pomoć i tako nam osvijestili da je Nebo na našoj strani i da je Marija spremna izmoliti nam sve milosti koje su nam potrebne da bi naša svetost bila potpuna, kako je rekla u jednoj poruci.

Nakon kave i kolača, molitvom i sakramentom pomirenja pripremili smo se za vrhunac susreta, slavljenje euharistije, koje je predvodio vlč. Siniša Preiner iz Preloga, kao i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu nakon sv. mise. Razmišljali smo o prihvaćanju života koji nije idiličan nego nam nudi cijeli spektar boja, a ne samo ružičastu, isto kao što nam Isus ne nudi samo radost u vječnosti, nego prije toga križ i patnju.

Ojačani u susretu s Isusom i jedni s drugima, imamo novu snagu izboriti se za Dobro u svemu što je pred nama.