„(Po)letjeti“ od ljubavi Božje

„(Po)letjeti“ od ljubavi Božje

U razdoblju od 5. do 7. listopada 2018. godine održan je 25. kamp za dječake. Kamp se održao u kući za duhovne vježbe u Podlehniku (Slovenija) u župi sv.Trojstva. Na kampu je sudjelovalo 16 dječaka iz Hrvatske i jedan dječak iz Slovenije.

Tema ovog kampa bio je sveti Josip Kupertinski. Po dolasku u Podlehnik kamp smo započeli igrama upoznavanja. Dan smo zaključili svetom misom i igrom.

U subotu, dan smo započeli buđenjem dječaka uz pjesmu i sudjelovanjem na jutarnjoj svetoj misi. U sklopu radionice ukrašavali smo staklene boce koje će dječacima služiti za čuvanje svete vode. Na lokalnom nogometnom igralištu igrali smo igre i veliki nogomet. Kroz igru smo učili koliko je u timu važno zajedništvo, ustrajnost i borba do kraja. Nakon ručka i kratke okrijepe, osvijestili smo si važnost svete vode. S dječacima smo imali ispit savjesti nakon kojeg smo mogli pristupiti sakramentu svete ispovijedi. Pater Andrej je blagoslovio vodu i sol te smo svetom vodom punili ukrašene boce. Kako bi našeg sveca bolje upoznali, pogledali smo crno-bijeli film o životu svetog Josipa Kupertinskog. Kroz radost, smijeh, ali i ozbiljnost, puno smo mogli naučiti o svečevoj poniznosti, skromnosti i jednostavnosti te o otvorenosti njegovog srca za ljubav Božju od koje je sv. Josip Kupertinski znao „poletjeti“.

Nakon filma, u manjim grupama, raspravljali smo o samom filmu. Svaka grupa je u kreativnoj radionici osmislila kratki skeč na neki od događaja iz filma. Dan smo završili klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U nedjelju, nakon već poznatog glazbenog buđenja, sudjelovali smo na svetoj misi. Dječaci su kreativno i zabavno prezentirali osmišljene skečeve.

Među dječacima je vladalo posebno zajedništvo i radost, baš po uzoru na sv. Josipa Kupertinskog. Svaka igra i sve što smo radili bilo je prožeto molitvom. Vjerujemo da smo uz zagovor svetog Josipa Kupertinskog naša srca više otvorili Bogu, da bi ispunjena ljubavlju Božjom još više „poletjela“.

Veliko hvala franjevcima konventualcima, paterima Damjanu, Andreju i Benjaminu na njihovoj pomoći, otvorenosti i gostoprimstvu te kuharici Metki za ukusnu tjelesnu okrjepu. Zahvaljujemo i svima koji su nas pratili svojim molitvama i koji su na bilo koji način doprinijeli da se još jedan kamp za dječake održi.

Sveti Josipe Kupertinski, moli za nas.