Održan prvi kamp za dječake u Međugorju

Održan prvi kamp za dječake u Međugorju

Od 24. do 26. travnja 2015. god. u Kući mira u Međugorju održan je prvi Totus Tuus kamp za dječake u Bosni i Hercegovini. Zajednica Totus Tuus iz Mostara, Osijeka i Čakovca udružila je snage i za dvanaestoricu dječaka održala trodnevni kamp.

Tema kampa bila je Gospa i kroz cijeli kamp razmatralo se njezin život, njezina svetost i privrženost Bogu. Na kampu su dječaci naučili mnoge zanimljive zajedničke igre, a najbolja igra bila im je “pronađi zastavu” koja se odigrala u šumi u vrtu Sv. Franje pored “Majčinog sela”, te nogomet na školskom igralištu u Međugorju. Dječaci su sa svojim voditeljima u zajedništvu molili, pjevali, išli na sv. misu, ispovijed i puno se igrali.

Na kampu je održana  radionica izrađivanja straničnika (bookmarkera) koje su dječaci ukrasili i obojali te na kraju plastificirali za uspomenu na prvi kamp u kojem su sudjelovali.

Dječaci su na kraju kampa bili veoma oduševljeni te su ohrabreni i sretni pošli svojim roditeljima u željnom iščekivanju sljedećeg kampa.

Oduševljenost dječaka se može i iščitati iz sljedećih redova koje je napisao jedan sudionik kampa:

„Meni je bilo cool. Bilo je zabavno, a posebno mi se svidjelo kad smo igrali razne igre. U šumi je bilo lijepo, a i u kampu.  Hrana je bila predivna, ali ne smijem priznati da su neka jela bila bolja od maminih.“

U privitku imate nekoliko slika koje dočaravaju radost i zaigranost kako djece tako i voditelja.

Hvala svima koji su molili za kamp.

Božji i Marijin blagoslov!