?>

Obitelji

Budući da se u zajednici Totus Tuus s godinama povećao broj obitelji, javila se potreba da se osnuje i krug Totus Tuus obitelji. Taj krug čine obitelji obećanika i kandidata koje svojim molitvama i žrtvama pridonose evangelizacijama i apostolskom radu, ali i sudjeluju u aktivnostima zajednice kad god im to dopuštaju staleške dužnosti.

Obitelji se od 2013. godine okupljaju jednom u dva mjeseca s ciljem da se bolje povežu u zajedništvu te da se međusobno osnaže u življenju vjere u svakodnevnici. Susreti se održavaju nedjeljom i sastoje se od svete mise, molitve ružarija, čitanja Svetog pisma i Marijinih poruka, a uz druženje tu je i djeljenje iskustava vezanih uz obiteljski život i odgoj djece. Obitelji na taj način pomažu stvoriti okruženje koje je poticajno i za njihovu djecu koja nalaze pozitivne primjere jedni u drugima te doživljavaju molitvu i zajedništvo već od najranije dobi svog života. Tako se nastoji ostvariti Marijin poziv da obitelj bude mjesto gdje se rađa svetost.

„… Zato, draga djeco, vaša obitelj neka bude mjesto gdje se rađa svetost. Pomozite svima da žive sveto, a napose vašoj obitelji. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!”24. srpnja 1986.