O evangelizacijama s krizmanicima

O evangelizacijama s krizmanicima

I ove smo se godine družili s krizmanicima različitih župa u sklopu njihove pripreme za primanje sakramenta svete potvrde. Višegodišnju suradnju obnovili smo sa župnikom iz Preloga vlč. Antunom Hoblajem i župnikom iz Draškovca vlč. Matijom Vonićem, dok smo ove godine po prvi puta susret s krizmanicima imali u Šenkovcu na poziv vlč. Vladimira Kolarića.

Susreti su započinjali u prijepodnevnim satima igrama upoznavanja kojima smo pridružili još nekoliko igara da bismo se svi opustili. Slavljenjem, koje nije samo pjevanje već i molitva, otvorili smo naša srca Bogu nakon čega smo čuli svjedočanstvo o ljubavi Božjoj u životu jednog tutića koje nam je bilo poticaj da razgovaramo o ljubavi Božjoj s krizmanicima u manjim grupama.

Poslijepodnevni dio programa nastavio se nakon ručka i zajedničkih igara u prirodi. Kratki scenski prikaz “Adam i Eva” približio je krizmanicima stvaranje svijeta i čovjeka, pad anđela i prvi grijeh ljudi, što je bio dobar uvod u pripremu za ispovijed. Čista srca nakon ispovijedi, molitvom krunice pripremili smo se za najveću molitvu, svetu misu, a za sve milosti koje smo primili tijekom cijelog dana zahvalili smo u kratkom klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Susreti su završavali riječima ohrabrenja za svakodnevicu koja nas je čekala i plesom kojim smo najbolje mogli iskazati radost koja se po zajedništvu nastanila u našim srcima.

U Šenkovcu je održan i ponovni susret s krizmanicima nakon primanja sakramenta svete potvrde kojim smo krizmanike željeli potaknuti na rast u vjeri, aktivno sudjelovanje u životu Crkve korištenjem darova Duha Svetoga koje su primili.

Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovih susreta.

Neka nas sve vodi Duh Sveti.

Božji i Marijin blagoslov.