Vedro i srdačno u Prelogu

Vedro i srdačno u Prelogu

Vedro i srdačno, u subotu 13. travnja, dočekao nas je Siniša Preiner, mladi kapelan preloške župe. Na njegov poziv stigli smo u Prelog kako bismo se cijeli dan družili s  krizmanicima te župe. Tema susreta bila je sv. ispovijed, odnosno naša grešnost s jedne strane i Ljubav Božja i veliko Njegovo milosrđe s druge strane.

Nakon uvodnih riječi, upoznavanja i slavljenja, kao uvod u temu izveli smo kratki skeč o padu anđela i padu prvih ljudi kao izvoru naše sklonosti grijehu. Bog koji je ljubav i iznad je svih naših slabosti i grijeha zove nas uvijek iznova k sebi da bismo s Njim imali život u izobilju. O jednom takvom iskustvu Božje ljubavi posvjedočila nam je Sanja kroz svoju životnu priču. Potaknuti ovim svjedočanstvom u manjim smo grupama razgovarali s krizmanicima jesu li i na koji način doživjeli ljubav Božju u svojim životima.

Popodnevne sate ispunili smo pripremom za sv. ispovijed, ispitujući svoju savjest po 10 Božjih zapovijedi. Prije svega, kroz prispodobu o milosrdnom ocu, posvjestili smo si da je Bog naš Otac koji čeka da mu se vratimo u ispovijedi kako bi nas ponovno obukao u najljepšu odjeću djece Božje. Ova spoznaja osposobila nas je da u radosti, u igri i slavljenju, provedemo ostatak popodneva.

Susret smo završili u crkvi, zajedničkom molitvom krunice i sv. misom. Bilo je lijepo vidjeti te mlade kako slave Boga te vlč. Sinišu koji je cijeli dan proveo s nama i tako nam u svemu bio podrška i primjer.

Zahvaljujemo svima koji su nas pratili molitvom te svim mamama koje su s puno ljubavi ispekle kolače.