Moćni zaštitnik

Moćni zaštitnik

Od 31. ožujka do 2. travnja održan je kamp za djevojčice u svetištu Majke Triput Divne u Maloj Subotici. Okupile su se 23 djevojčice iz Međimurja, Zagorja i Križevaca da bi upoznale tihog i samozatajnog, ali moćnog i Hrvatima posebno dragog svetog Josipa.

Sveto pismo u samo 11 redaka govori o sv. Josipu, ali iz njih saznajemo puno o njegovoj velikoj i čistoj ljubavi prema Isusu i Mariji. Nije zabilježena nijedna Josipova riječ, ali su zato zabilježena brojna svjedočanstva onih koji su iskusili moć njegovog zagovora. Ta svjedočanstva bila su inspiracija za skečeve koje su djevojčice osmislile i odglumile. Po njima, sv. Josip, postao nam je još bliži. Saznale smo za lijepu pučku pobožnost pisanja ili crtanja svojih molitava sv. Josipu i stavljanja tih molitava pod njegov kip kao znak povjerenja da će se sv. Josip za njih pobrinuti. O toj pobožnosti svjedočio je i papa Franjo, pa smo i mi nacrtale i napisale svoje molitve sv. Josipu i stavile ih pod njegov kip.

U kreativnoj radionici izradile smo svoje knjižice s pobožnošću križnog puta za djecu. Svetište ima lijepo uređene vanjske postaje križnog puta gdje smo ga i zajedno molile.

Zahvalne na toplom proljetnom vremenu, gotovo sve dnevne aktivnosti provele smo vani. Izmjenjivala se igra, slavljenje, druženje i ples, ali vrhunac svakoga dana bila je zajednička sv. misa.

Zahvaljujemo pateru Christophu što nas je srdačno primio i omogućio nam susret s Isusom u ispovijedi, klanjanju i sv. misi.

Pune dojmova, vratile smo se svojim obiteljima bogatije za još jednog vjernog i pouzdanog prijatelja – sv. Josipa.