Mladi i molitva

Mladi i molitva

Mladi Totus Tuusa su 11. i 12. svibnja imali svoj redoviti susret, ali ovaj puta u Križevcima. Bili su smješteni u Grkokatoličkoj biskupiji u centru Križevaca, u prostorima Pokreta fokolara. Na susret se odazvalo šesnaestak mladih iz Čakovca i Križevaca koji su imali priliku dva dana družiti se, izmjenjivati iskustva, jačati svoje zajedništvo.

Susret je započeo slavljenjem i sv. misom u crkvi sv. Ane, a večer je protekla u ugodnom druženju uz igre i duhovni poticaj. Nedjelja je započela molitvom krunice, doručkom i odlaskom na sv. misu. S obzirom na divnu prirodu koja okružuje biskupiju i terene prikladne za nogomet i odbojku bilo je šteta ne odigrati nekoliko prijateljskih utakmica i tako dobro „pripremiti teren“ za ručak. Zatim je uslijedila tema Molitvene geste koja je imala za cilj posvijestiti mladima koliko je molitveni stav našega tijela važan u molitvi i kako zapravo trebamo uskladiti svoj unutarnji i vanjski molitveni stav pred Bogom.

Nažalost, vrijeme predviđeno za susret prebrzo je prošlo, a mladi su se oduševljeni doživljenim, poželjeli ponovno vratiti u Križevce na jedan od budućih susreta. Vjerujem da smo svi zajedno, ohrabreni završnim poticajem, s više žara i hrabrosti odlučili malo više živjeti svetost u svojoj svakodnevnici.