Krvi Kristova, rijeko milosrđa, spasi nas!

Krvi Kristova, rijeko milosrđa, spasi nas!

Iza nas je još jedan kamp za djevojčice od 9 do 14 godina na kojem su sudjelovale 22 djevojčice. Održan je u Pastoralnom centru u Ludbregu preko puta svetišta Predragocjene Krvi Kristove gdje smo, od 15. do 17. 5., saznale više o čudu koje se 1411. godine dogodilo u Ludbregu, ali i o još nekim euharistijskim čudima diljem svijeta. Za vrijeme slavljenja svete mise 1411. godine u Ludbregu, jedan je svećenik posumnjao da on nakon pretvorbe u rukama drži pravo Tijelo Isusovo, a u kaležu pravu Krv Kristovu. Uskoro je u kaležu primijetio pravu svježu krv. Zbunjen i prestrašen sakrio je kalež sa svetom krvlju. Tek na samrti otkrio je svoju tajnu. Čudo se dogodilo u kapeli u ludbreškom starom gradu koju smo posjetile sa župnim kapelanom Silvijem, koji nam je ispričao više o povijesti svetišta.

Snagu Krvi Kristove doživjele smo na poseban način u sakramentu ispovijedi, a njezinu prisutnost u svetoj pričesti i klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Osim molitve, kojom smo započinjale i završavale dan, nije nedostajalo ni pjesme, igara i smijeha. Lijepo subotnje popodne iskoristile smo za šetnju ludbreškom prirodom, a navečer smo se zabavile uz grupne aktivnosti na temu zajedništva pa su tom prilikom nastale i neke kreativne pjesme.

S ovog kampa ponijet ćemo mnogo lijepih sjećanja, nova prijateljstva, svijest da je Krv Kristova najjače oružje i najbolja zaštita od zla, te odluku da ćemo je zazivati u svim situacijama i da ćemo se zaljubiti u Isusa.

Hvala svima koji su se trudili da se u Ludbregu dobro osjećamo, posebno vlč. Silviju Košćaku i gospođama koje su nas s puno pažnje primile u pastoralni centar i brinule se o nama.

Krvi Kristova, rijeko milosrđa, spasi nas!