Krist, nada naša

Krist, nada naša

U subotu, 29. travnja, zajedno s framašima i mladima iz župa Čakovečkog dekanata zaputili smo se put Slavonije kako bismo sudjelovali na 10. susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.

Prvi dio susreta, u subotu, održavao se  po župama Đakovačko-osječke nadbiskupije gdje su mladi hodočasnici bili smješteni. Nas su dočekali već poznati nam domaćini iz župe sv. Petra i Pavla, Šarengrad, na čelu sa župnikom fra Josipom Šoštarićem. U šarengradskoj župi bili su smješteni i mladi iz Riječkog dekanata. Nakon upoznavanja, posjetili smo zajednicu Cenacolo gdje smo čuli svjedočanstva dvojice mladića iz zajednice. Uslijedila je sv. misa i druženje uz kolače. Večer smo završili  razmišljanjem o nadi i klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U nedjelju ujutro zaputili smo se prema vukovarskom groblju gdje smo se pomolili i odali počast žrtvama Domovinskog rata. Nakon molitve, formirala se kolona od 30 000 mladih iz cijele Hrvatske koja je krenula prema dvorcu Eltz gdje se održalo središnje euharistijsko slavlje predvođeno đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem i brojnim biskupima i svećenicima. Nedjelju popodne iskoristili smo za posjet vukovarskoj bolnici, odmor i druženje. Dvodnevnu avanturu završili smo slavljeničkim koncertom duhovne glazbe.

Obnovljene nade vratili smo se u naše sredine gdje želimo životom pokazati Onoga koji je jedina prava nada, Isusa.

Veselimo se sljedećem susretu hrvatske katoličke mladeži koji će se održati u Zagrebu 2020. godine.