Kraljice krunice, moli za nas …

Bila je to tema susreta za djevojčice, koji  se održao u subotu 25. listopada 2014. u vjeronaučnoj dvorani franjevačke župe sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Susret je započeo igrama kako bi se djevojčice upoznale, a naše zajedništvo učvrstilo. Nakon igara i slavljena odlučile smo saznati nešto novo o krunici. Zašto je molitva krunice toliko važna i kolika je njezina moć? Molitva krunice je jako draga Gospi i  svaka izmoljena Zdravo Marijo može učiniti čudo, a krunica u našim rukama znak je sotoni da mi pripadamo Mariji.  Međusobno smo jedne drugima posvjedočile što se po molitvi krunice dogodilo u našim životima. Upoznale smo se sa svim otajstvima svete krunice, što je bio uvod u našu radionicu. Svaka je djevojčica napravila jedan podsjetnik o krunici koji će ih kod kući podsjetiti na molitvu te biti njima i njihovim obiteljima na poticaj. Nakon što smo se dobro umorile, zasluženo smo uživale u slatkišima i našim radovima. A za kraj  smo imale još jedno iznenađenje: molitva krunice. Naš susret završile smo svetom misom. Djevojčice su kući otišle ispunjenje radošću i s jednim zadatkom: moliti za organizaciju sljedećeg kampa.

Zahvaljujemo se župniku, fra Josipu Vlašiću, na potpori, na prostoru i otvorenosti njegovog srca za svaki dječji osmijeh.

A svima vama jedna poruka s našeg susreta:  uzmite krunicu i molite!

Slike govore više od riječi …